Konferens 

"Pedagog-17"

Skräddarsy Din dag. 

Hitta det ämnet som du är intresserad av i skolans värld. Klicka på länkarna under föreläsarna längre ned på sidan för att få mer information om just det passet och den föreläsaren. 


Mattias Ribbing 


mattiasribbing2jpg

Inledningstalare är Mattias Ribbing, minnesmästaren, med sina bejublade föreläsningar inom studieteknik, minnesträning och pedagogik.

"Effektivt lärande är ett samspel mellan elev och pedagog. När du både kan lära eleverna hur de gör för att förstå saker bättre och snabbare, samt att du själv kan utforma din pedagogik utifrån hur hjärnan fungerar, möts ni på mitten och resultatet blir så bra det kan bli. Här jobbar vi med nya praktiska verktyg som du kan börja använda direkt i undervisningen, både i klassrummet och i lektionsplaneringen. Allt fokus ligger på att ge eleverna ökad förståelse, förmåga till analys och att växa som människor i sitt lärande. Inget gammalt mossigt rabblande av innehållslös fakta." Mer info.


Sanna Mac Donald


75dd5c5e-6417-4f6d-a228-35b4a357f70ajpg

Sanna Mac Donald arbetar idag som lärare i tyska, svenska. Sanna föreläser dessutom. Sanna bloggar även och har skrivit för bla. Lärarnas Riksförbund  och "UR Lärarlabbet". Sanna brinner för frågor om likabehandling och kommer under dagen även att föreläsa om ämnen som behandlar hbtq och normkritik

Sanna föreläser under:

Pass 2 i sal 3


Mattias Ericsson


Mattias arbetar som lärare på Östra gymnasiet söder om Stockholm. Han är där lärare i ämnen som digitalt skapande, datakunskap, filosofi, matematik och även s.k IT inspiratör för lärare. Han ger två separata föreläsningar under "Pedagog-17"

Pass 1 syftar till att ge en grundläggande kunskap om hur Google fungerar och vilka fördelar som finns för att tex. interagera med dina elever. Han kommer här att berätta om GAFE, (Google Apps for Education), Google Drive, Google Classroom och hur Du kan använda detta på ett enkelt sätt.

Perfekt för dig som vill komma igång!

Pass 2 ger en ökad kunskap, förståelse för hur du som lärare kan följa upp elevernas arbeten i Google Drive. Mattias går även in på hur man kan bygga ut Drive och Classroom med hjälp av Chrome och andra plugins.

PS Att ha med egen dator under dessa pass är inget måste men kommer givetvis att ge mer för dig som deltagare. DS

Mattias föreläser under:

Pass 2 i sal 1 & pass 4 i sal 1


Anna Nygren


Grundare och VD för Ung Livsstil är Anna Nygren. Anna är livsstilspedagog med lång erfarenhet av att jobba med elevers livsstilsfrågor. Anna Nygren är en flitigt anlitad föreläsare och utbildare inom livsstilsfrågor. Med en bakgrund som både gymnasie- och grundskollärare och med arbete inom både specialpedagogik och elevhälsa väcktes intresset för arbetet med elevernas livsstil.

Under denna dagen kommer Anna att fokusera på motivation och inlärning. Båda passen under denna dagen har samma innehåll. Så har du inge möjlighet att höra Anna under ett pass finns en chans till.

Anna Nygren beskriver inlärning ur ett hjärnperspektiv samt ger konkreta tips om vad man kan göra i klassrummet för att öka elevernas möjligheter att ta till sig det som förmedlas i klassrummen. Motivation i klassrummet När motivationen hos eleverna är hög går lärarjobbet som en dans men vad gör man när antalet omotiverade elever ökar? Anna Nygren beskriver olika typer av motivation samt vilken roll självkontrollen spelar när motivationen tryter. Hon ger också tips på vad man kan göra för att öka motivationen hos eleverna.

Anna föreläser under:

Pass 2 i sal 2 & pass 3, i sal 3Johan Eriksson


Johan är SO läraren som använder digitala hjälpmedel som redskap för formativ bedömning. Nyligen fick Johan ett pris för sin förmåga att arbeta med "Punk i skolan".

Under dagen kommer Johan att föreläsa om hur du kan använda IKT (Informationsteknik) för att förenkla och förbättra din undervisning. Han delar med sig av sina erfarenheter kring formativ bedömning med digitala verktyg, varvat med allmänna IKT-tips både för dator och iPad. Han presenterar enkla och praktiska tips på onlineverktyg för återkoppling till eleverna och läraren på ett roligare och effektivare sätt.

PS Ta gärna med din egen dator under denna föreläsning. DS

Johan föreläser under:

Pass 3 i sal 1


Helene De La Haye


Helene har många års erfarenhet som gymnasielärare och föreläser om hur det är att arbeta på en gymnasieskola med tvålärarsystem och separata sk. elevcoacher. Från stress och ångest till balans och arbetsglädje:

Helene föreläser under:

Pass 4 i sal 3


Eva-Kristin Öhman


Föreläsare är Eva-Kristin Öhman med mångårig erfarenhet som mamma, chef, coach, verksamhetsbyggare i bolaget Excelleragruppen. Extra intressant att äntligen kunna koppla ihop den privata sektorns syn på ledarskap med en lärares lärarskap.

Eva-Kristin bjuder på en en workshop i ditt personliga ledarskap - för att skapa riktning och innehåll. Det är i ditt personliga ledarskap allt börjar. Hur du leder och skapar i ditt liv. Och när du kan göra det för dig, så kan du hjälpa andra till det. Oavsett om du är lärare, handledare, chef, mamma/pappa eller bara människa. Denna timme ägnar vi oss åt framgångsnycklarna för att skapa mer och må bra i våra liv, genom teori, praktiska övningar och aha-moments. Utgångspunkten är det Nya Ledarskapet, en teori och program som används av hundratals organisationer. Det är idag det snabbast växande ledarprogrammet i den privata sektorn. Föreläsare är Eva-Kristin Öhman med mångårig erfarenhet som mamma, chef, coach, verksamhetsbyggare i bolaget Excelleragruppen.

Eva-Kristin föreläser:

Pass 4 i sal 2


Marcus Ekholm & Martin Lossman


Marcus och Martin arbetar på en gymnasieskola i Stockholm. Marcus är lärare i samhällskunskap och internationella relationer. Martin undervisar i idrott och hälsa samt ledarskap och organisation. Trots relativt olika läraruppdrag upptäckte båda att de arbetade med muntliga examinationer. Något som direkt skapade samarbete och pedagogiska diskussioner.

Under dagen kommer de att visa på de enorma fördelarna som finns med detta arbetssätt. Ex; ditt jobb som lärare är klart efter lektionens slut, elever som normalt har svårt för att utrycka sig i skrift kommer fram, kontakten med dina elever blir betydligt bättre och mycket mer.......

Ta del av tekniken, fallgropar, lösningar och resultat.

Marcus & Martin föreläser under:

Pass 3 i sal 2  Plats: Elite Hotel Marina Tower i Stockholm

Datum: 30 januari (heldag)

Kostnad: 2295 :- (ex moms)

Lättare frukost, lunch och eftermiddagsfika ingår.

 

Önskas övernattning på Elite Marina Tower i samband med konferensen skicka mail till konferens.marinatower@elite.se eller ring på tel.nr. 08-559 017 46

Ange att du ska delta under konferensen "Pedagog-17" och få priset 995:- ink. moms/dygn. Frukost ingår