"Mitt barn på nätet"  

med Maria Dufva  4 oktober, Stockholm

Maria Dufva föreläser från sin nya bok "Mitt barn på nätet" .

Välkomna till en eftermiddag där du som pedagog, förälder får ta del av hur det idag ser ut inom nätvanorna hos våra barn och ungdomar. 

I dag har i princip alla 10-åringar en egen smartphone. De spelar olika spel och vissa pojkar uppger att de spelar uppåt sex timmar per dag! Det finns även flickor som berättar att de har svårt att koppla bort sociala medier. Redan i 10-års åldern! Ändå frågar vi fortfarande våra barn, elever hur de haft det i skolan eller vilka kompisar de lekt med – men inte lika självklart hur de har det på nätet. Hur ser det ut i skolan, hur kan du som lärare, förälder få tillgång till deras värld och vara delaktig där?  Att integrera detta i sin undervisning/föräldraskap, skapa en dialog, gör att du som lärare/förälder och elev/barn kan komma varandra närmare och dessutom se vad som sker i det dolda. 

Ställ frågor till Maria och delta i kollegiala diskussioner. 

Barns liv på nätet – med chattar, onlinespel och sociala medier – ser dessutom väldigt annorlunda ut än vårt. Här finns många fantastiska möjligheter, men också fällor i form av utnyttjande, mobbning och näthat. Om vi föräldrar ser telefonen eller läsplattan som ett problem kan det bli en källa till ständiga konflikter, så att barnet istället smyger sig undan och håller sig för sig självt. Då kommer de nästan garanterat inte att berätta för oss om något händer.

Föreläsningen ger dig som förälder/pedagog hjälpmedel i hur du kan skapa trygga förutsättningar för att ditt barns, dina elevers liv på nätet ska bli just så härligt, roligt och lärorikt som det faktiskt kan – och ska – vara. Hur kan vi vuxna skapa en nyfiken hållning? Hur pratar vi med våra barn, elever om deras liv på nätet? Var befinner de sig alla timmar de sitter med mobilen eller surfplattan och vilka faror finns det? Och hur hjälper vi dem att hitta rätt och inte kliva snett?

Varmt välkomna!

Teamkoncept

Schema/innehåll

 Kl 14:00-15:00  Registrering och fika med tilltugg     

 Kl 15:00-16:00    Föreläsning med Maria Dufva

 Kl 16:00-16:30  Diskussioner/frågestund

 Kl 16:30-17:00  Summering, kollegiala diskussioner

Gymnastik och idrottshögskolan (GIH)

Stockholm, 4 oktober 2017

"Boka tidigt pris" tom. 26 augusti för 695:- ex moms. Därefter 895:- ex. moms.Kaffe, te och lättare förtäring ingår
Varmt välkomna!

© Copyright