SLUTSÅLD

För eventuella restplatser kontakta oss på mailto:info@teamkoncept.se

Ny resa till USA, 

Naperville, Chicago

12-17 mars 2018

Skolkonferensen vi hade i Chicago i september blev en succé och nu anordnar vi en resa till.  

Ta chansen att följa med till den skolan som var först i världen med konceptet  och forskningen kring fysisk aktivitet/pulsträning kopplad till inlärning. Ta även del av deras långt gångna arbete med sk. aktiva klassrum som också har bidragit med ökad inlärning. Idag är Naperville Central Highschool en av de skolorna med högst betygssnitt i hela USA tack vare deras banbrytande arbete med fysisk aktivitet!

I USA, Chicago arbetar Paul Zientarski och David Sladkey, två lärare som ligger bakom den stora succén med ”Napervilleprojektet”. För ett tiotal år sedan startade de projektet fysisk aktivitet/pulsträning för att höja kunskapsnivån i övriga skolämnen. Efter några år anslöt MD John Ratey  från Harvard University och deltog i forskningen. Resultaten i de ämnen som kopplades till pulsträningen ökade med 40%!  Experimentet blev givetvis otroligt lyckat och har sedan dess spritt sig enormt. Forskare, lärare och politiker från olika delar av världen söker sig nu till Naperville Central Highschool för att se hur de arbetar med fysisk aktivitet dagligen samt aktiva klassrum. Vi på Teamkoncept var de första från Sverige som besökte Naperville och fick se deras verksamhet med egna ögon. Vi har sedan dess haft tät kontakt och dessutom arbetat med deras projekt i Sverige under många år.  De deltog även i konferensen "Pulsträning och inlärning" som arrangerades av oss våren 2016. 

Citat från tidigare besökare av skolan;

"Jag har aldrig sett något liknande. Resväskan är full av nya intryck och inspiration."

"Kanonbra! Kul med tid att gå runt och titta på eftermiddagssktiviteterna. Inspirerande dag till tusen. Avslutningen med frågestund kanon."

"Det har varit en dröm att komma dit och förväntningarna infriades! :)"

"I ett aktivt klassrum äger eleven sitt eget lärande genom att vara aktiv mentalt, socialt och fysiskt under hela lektionen. Idag fick jag vara med om något av den bästa undervisningen jag någonsin sett." 

"Jag har aldrig varit med om en sådan positiv atmosfär på en skola tidigare!"

"Inspirerande och mycket intressant. Trevlig rundvandring"

Program/ingår

Flyg T/R Stockholm - Chicago
Transfer flygplats- hotell
4- stjärnigt hotell i centrala Chicago + continental frukost. Del i dubbelrum, twin bed  
Transfer Chicago - Naperville T/R

Heldag i Naperville med guidad tur + frukost

Tre konferensdagar i Chicago
Här ligger stor vikt på kollegiala diskussioner och workshops. Målet är att deltagarna ska ha en tydlig bild av den senaste                forskningen bakom fysisk aktivitet kopplat till inlärning. Få verktyg att kunna komma tillbaka till sin skola/kommun med konkreta            verktyg om hur man kan komma vidare eller starta upp.

- Paul Zientarski (

grundaren av fysisk aktivitet dagligen på Naperville High School)

 kommer även till Chicago för föreläsning samt frågestund.

-Aktiva klassrum

-Vardagsrörelsens betydelse

-Pulsträning/inlärning. OBSERVERA att i Naperville har man idag ingen direkt pulsträning längre utan detta är integrerat i den                  vardagliga fysiska aktiviteten! Senaste forskningen, praktiska lösningar, problemområden, hjälpmedel, pulslösningar, ledarskapet            etc.

-Skollag i USA. Hur fungerar detta? Kan det integreras på liknande sätt i svenska skolan, Skol IF?  Fördelar, svårigheter.

-Kulturella traditioner i amerikanska skolan

-Senaste forskningen  Presenteras i Chicago av representant från Naperville Highschool.

-Workshops

-Kollegiala diskussioner

Kostnad 24 480:- ex moms

SLUTSÅLD

För eventuella restplatser kontakta oss på mailto:info@teamkoncept.se

© Copyright